Nieuwsbrief april 2022

Beste ouder(s)/verzorger(s),

De laatste dag voor de meivakantie!En die gaan we in met een feestje. Wat was het fijn om na twee jaar Corona weer ouderwets de Koningsspelen te kunnen vieren. En dan ook nog eens met prachtig weer. Kortom het was een zeer geslaagde dag, waarin leerlingen en collega’s veel plezier hebben gehad.  
Nu start de meivakantie. Even twee weken wat rustiger aan. We wensen u een paar mooie weken toe en zien alle leerlingen graag op maandag 9 mei weer op ons Kindcentrum 

 

Team DeMarel 

Nieuwe ouders in de MR Deltaschool 

Begin dit schooljaar heeft de MR van de Deltaschool een oproep gedaan voor ouders voor de MR. Helaas was hierop geen reactie gekomen en daarom heeft de MR een aantal ouders benaderd met de vraag of zij zitting wilden nemen in de MR. Gelukkig hebben twee ouders hier positief op gereageerd en is de MR eindelijk weer compleet. 

De ouders stellen zich hierbij aan u voor: 
Mijn naam is Richard Zwart, vader van Lize (Delta A). Ik heb voor de MR gekozen omdat ik vind dat ieder kind recht heeft op kwalitatief goed en passend onderwijs in een veilige en beschermde omgeving. Het is de verantwoordelijkheid van leerkrachten en ouders om ervoor te zorgen dat alle kinderen een fijne tijd op school hebben. Ik wil mij graag inzetten om namens de ouders, in de MR mee te denken over het beleid van de school, zodat we er samen voor zorgen dat alle kinderen en leerkrachten met plezier naar school gaan. Mochten jullie als ouders vragen hebben of onderwerpen willen aankaarten dan horen wij dat graag.
Mijn naam is MillyLeerentveld. Sinds januari van dit jaar zit mijn zoontje Renze van 8 jaar in Delta B. Ik ben 45 jaar en ik woon samen met Renze en zijn zus Yente in Zierikzee. Ik ben zelf ruim 20 jaar werkzaam in het onderwijs en ik voel me zeer betrokken bij de scholen van mijn kinderen. De Deltaschool is voor mij helemaal nieuw en juist daarom lijkt het me heel interessant en waardevol om via de MR mijn steentje bij te dragen en een stem te zijn voor leerlingen en hun ouders. 
Naast deze ouders zitten ook Marije Kopmels en Carina Louwman, namens het personeel van de Deltaschool, in de MR. 

Boerenmarkt als thema-afsluiting 

Afgelopen woensdag hebben de groepen 3 en 4 hun thema ‘leven op de boerderij’ afgesloten met een echte boerenmarkt. Er is vanaf de voorjaarsvakantie hard gewerkt om meer te leren en te lezen over het boerenleven. Ze weten nu meer over de machines, de dieren en de producten die van de boerderij komen. Van die producten hebben ze appelmoes, eiersalade, appeltaart, pannenkoeken en nog veel meer gemaakt om te verkopen in hun kraampjes en restaurantjes. Wat fijn ook om zo veel enthousiaste kinderen en ouders te zien. Het volgende thema is: ‘we gaan op reis’. Ook dan gaan we weer nieuwe dingen leren en beleven. 

Actie de groene revolutie  

Op 6 april  is bekend geworden dat wij één van de 12 scholen in Zeeland zijn die een 

#voucher ontvangen van IVN Zeeland, de provincie Zeeland en gemeente Goes voor het vergroenen van het schoolplein. Volgend schooljaar toveren wij ons grijze tegelplein om naar een groen schoolplein. Dat is goed voor het klimaat, biodiversiteit onze leerlingen. Kinderen zijn gezonder én leren beter door veel buiten te zijn. Meer weten over de groene revolutie? Kijk op www.ivn.nl/groenerevolutiezeeland 

Waarom een groen schoolplein? 

Een groen schoolplein voor gezonde en blije leerlingen van de Marel legt volgend schooljaar een groen schoolplein aan! Maar waarom is een groen schoolplein eigenlijk zo belangrijk? Natuurrijke, groene pleinen zijn goed voor de gezondheid, beweging, creativiteit én concentratie van kinderen. Hieronder lees je hoe dat precies zit. 

Meer kinderen naar buiten  

Slechts 14 procent van de kinderen speelt nog dagelijks buiten. Als ze wel buiten spelen dan doen ze dat graag op het schoolplein. Een goede reden dus om het plein nog aantrekkelijker te maken! Op een groen schoolplein worden de fantasie en creativiteit enorm geprikkeld. En er is veel meer sprake van kameraadschap dan op een stenen schoolplein. 

Leerprestaties 

Een groen schoolplein kan ook bijdragen aan de leerprestaties. Zo verbetert de aanwezigheid van groen het werkgeheugen en zorgt buitenspelen op een groen plein ervoor dat kinderen daarna hun aandacht beter bij de lesstof kunnen houden. Een natuurrijk schoolplein zorgt er verder voor dat kinderen leren respect te hebben voor de omgeving en een band creëren met de natuur. 

Buiten lesgeven 

Een groen schoolplein maakt het bovendien voor leerkrachten aantrekkelijker om buiten les te geven. Dat zorgt ervoor dat lesstof langer blijft hangen en kinderen creatiever leren denken. 

Meer weten? Download het whitepaper over de waarde van een natuurrijke, gezonde buitenruimte rond scholen. Gratis whitepaper over de positieve impact van groene schoolpleinen - IVN  

Koningsspelen! 

Vandaag zijn de koningsspelen in volle gang en wat een feest. Alles kleurt oranje vandaag op school! De kinderen hebben een heerlijk Koningsontbijtje genuttigd en spelletjes gespeeld op het plein 

KWINK (op De Tweern en in de observatiegroepen) 

We vinden het belangrijk om u als ouder/verzorger mee te nemen in ons sociaal-emotioneel leren omdat dit leren overal plaats vindt, dus ook thuis. U leest in Parro al veel over deze methode. Ouders/verzorgers van De Tweern en observatiegroepen ontvangen bij deze nieuwsbrief de bijlage met oudernieuws deel 3. Veel leesplezier en veel spelplezier met de koelkastposter! Tevens sturen we het oudermagazine door naar u.  

Het nieuwe vakantierooster voor 2022-2023 

De eerste schooldag schooljaar 2022-2023 is op maandag 5 september 2022 

Studiedag  

Maandag 19 september 2022 

Herfstvakantie  

Vrijdag 22 oktober t/m vrijdag 28 oktober 2022 

Studiedag  

Vrijdag 18 november 

Kerstvakantie  

maandag 26 december t/m maandag 9 januari 2023 

Voorjaarsvakantie 

maandag 20 februari t/m vrijdag 24 februari 2023 

Paasvakantie  

donderdag 6 april t/m maandag 10 april 2023 

Meivakantie  

maandag 24 april t/m vrijdag 5 mei 2023 

Hemelvaartvakantie  

donderdag 18 mei t/m vrijdag 19 mei 2023 

Pinkstervakantie  

maandag 29 mei t/m dinsdag 30 mei 2023 

Zomervakantie  

donderdag 13 juli t/m vrijdag 25 augustus 2023 

Op vrijdag 23 december (dag voor de kerstvakantie) en vrijdag 17 februari (dag voor de voorjaarsvakantie) zijn de kinderen om 12:00u vrij. De taxibussen halen de leerlingen op deze dagen om 12:00 uur op. 
De eerste schooldag schooljaar 2023-2024 is op maandag 28 augustus 2023. 

 

Agenda  

  • 25 april t/m 8 mei: meivakantie 

  • Donderdag 26 en vrijdag 27 mei: vrij i.v.m. Hemelvaartsdag 

  • Maandag 6 juni: vrij i.v.m. 2e Pinksterdag