Nieuwsbrief augustus 2020

 

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Hierbij ontvangt u onze eerste algemene nieuwsbrief van het schooljaar. De eerste week zit er weer al op. Wat hebben de kinderen het goed gedaan. We hopen dat u dat net zo ervaren heeft. Via deze weg wensen we u allemaal een goed weekend en graag tot volgende week.

 

Team De Tweern

 

 

Ouder gezocht voor de MR:

Meepraten op school? In de MR natuurlijk!

Voor de MR van onze school zijn we op zoek naar een enthousiaste ouder die plaats willen nemen in de oudergeleding. We willen iedere ouder de gelegenheid geven zich kandidaat te stellen. Dus lijkt het u wat om mee te denken en het beleid van de school kritisch te volgen, geef u dan nu op! Mocht u vragen hebben over de MR dan kunt u een van onze leden van de oudergeleding aanspreken. De huidige leden zijn namens de ouders: Anneke Leeffers, moeder van Lesley (BBS2); Leonie Dominicus, moeder van Foort (BBS1) en Judith Koole, moeder van Ilse (BBS1). Anneke haar termijn zit erop; wie volgt haar op?! U kunt zich kandidaat stellen door te mailen (vóór maandag 7 september) naar juf Linda l.bogaert@respont.nl (secretaris MR). Ook kunt u bij haar terecht voor vragen als u meer wilt weten over de MR. Zijn er meer geïnteresseerden, dan worden er verkiezingen uitgeschreven.

 

 

Bedankt…

Geachte leerlingen, ouders en verzorgers,

Ik wil jullie allemaal nogmaals hartelijk bedanken voor de vele fijne reacties in de vorm van persoonlijke woorden, kaarten  of soms cadeautjes die ik mocht ontvangen in verband met mijn vertrek als directeur van De Tweern. Ik heb er al meerdere keren middels de nieuwsbrieven over gehad en dat ga ik niet herhalen. Echter heeft het me diep geroerd en ik ben blij dat ik (het) ondanks de bizarre tijden van nu op deze manier afscheid heb kunnen nemen. Veel succes met uw zoon of dochter op De Tweern. Een echt super goede en fijne school!!

Vriendelijke groet, Theo Quaak

 

 

Parro

 

We zullen Parro blijven gebruiken als ouder-communicatiemiddel. We kunnen u daarmee snel en gemakkelijk bereiken als er berichten zijn vanuit school, maar vooral ook vanuit de klas. De juffen en meesters sturen via Parro op een veilige manier foto’s en berichtjes. Zo bent u op de hoogte van zowel leuke, als belangrijke berichten. De leerkrachten zullen ook met alle ouders gesprekken aanmaken, zodat u zelf ook een berichtje kunt sturen om iets te regelen of een vraag te stellen.

 

Parro is bereikbaar via een website: https://talk.parro.com/

Parro is ook bereikbaar als app: (App store/Google Play)

 

 

Problemen met Parro

 

Van een aantal ouders hebben we begrepen we dat er problemen zijn met het inloggen bij Parro. Vanuit Parro kregen we onderstaande instructie om aan jullie door te sturen:

Probeer eerst om in te loggen via talk.parro.com U kunt daar inloggen met uw bestaande Parro gegevens. Zodra u bent ingelogd, krijgt u in Parro verdere instructies over het inloggen in de toekomst.

Lukt het inloggen niet? Kijk dan eerst bij hulp bij inlogproblemen.

Blijft u toch inlogproblemen ervaren, wilt u dan een e-mail sturen naar support@parro.com met in het bericht:

  • het e-mailadres van uw Parro-account
  • een korte beschrijving van het probleem waar u tegenaan loopt
  • een korte beschrijving van de acties die u al gedaan hebt om het probleem zelf op te lossen


Voor ouders die kinderen op meerdere scholen hebben is het op dit moment nog niet mogelijk om een kind toe te voegen, hier wordt bij Parro aan gewerkt en hopelijk is dit snel opgelost. We hopen dat we op deze manier een aantal problemen kunnen verhelpen. Mocht er toch nog iets niet lukken en komt u er ook met de Parro helpdesk niet uit, laat het dan even weten.

 

De pleintjesactiviteiten starten weer!

 

Op donderdag 3 september start jongerenwerk Goes / SMWO de sport- en spelactiviteiten weer op. Het is voor leeftijd van 8 tot 12 jaar en verzamelen in de voetbalkooi om 14.00 uur. De sport- en spelmiddag duurt tot 15.30 uur. Tijdens alle activiteiten zullen de huidige coronamaatregelen gehanteerd worden en bij slecht weer en in de vakanties gaan de activiteiten niet door.

 

 

Vraag van de remedial teachers:

 

Komende tijd worden weer alle handelingsplannen verstuurd van de kinderen die RT hebben. We hebben van u als ouder(s)/verzorger(s) antwoord terug nodig, zodat we weten dat u het in goede orde heeft ontvangen en gelezen. U kunt reageren door het mailtje dat u krijgt te beantwoorden.

 

 

Agenda september en oktober 2020

 

  • In plaats van de informatiemiddag op school krijgt u deze informatie nu digitaal toegezonden
  • Huisbezoeken zijn ook niet mogelijk, in plaats daarvan zal er binnenkort een telefonisch contactmoment zijn
  • Vrijdag 25 september: studiedag, alle kinderen vrij
  • Woensdag 30 september t/m zondag 11 oktober: kinderboekenweek met als thema: “En toen?”
  • Vrijdag 16 oktober: lesvrije dag, alle kinderen vrij
  • Maandag 19 oktober t/m zondag 25 oktober: herfstvakantie