Nieuwsbrief februari 2020

NIEUWSBRIEF 21 FEBRUARI 2020

Aan onze leerlingen en de ouders/verzorgers,

Voor u ligt de nieuwe nieuwsbrief met een heleboel informatie over allerlei onderwerpen. We vragen u alle informatie goed door te lezen, vooral waar het data betreft. De brief komt wat vroeg, maar dat heeft met de voorjaarsvakantie te maken. Gaat u binnenkort carnaval vieren of gaat u iets anders doen of blijft u gewoon lekker thuis, het maakt niet uit, als het maar fijne dagen kunnen zijn.

Veel plezier!

Vriendelijke groeten namens het schoolteam, Theo Quaak, directeur

 

Bezoek bestuur

Bezoek van onze bestuurder, zeg maar de hoogste baas van onze stichting Respont, aan De Tweern en dit schreef hij op donderdag 13 februari op Linkedin:
Vandaag was ik op De Tweern in Goes, ook een Respont school. Lessen bijgewoond en medewerkers en leerlingen gesproken. Het specialistisch onderwijs van De Tweern en de Deltaschool (De Korre), de kinderopvang (Kibeo) en de jeugdhulp (Juvent) vormen samen de expertise voor dit Kindcentrum voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Onder de indruk van het ped/did klimaat, gebaseerd op een positieve, grondhouding, een heldere structuur en veel aandacht voor de diversiteit van de leerlingen. Leerlingen die voelen dat ze welkom en zichzelf mogen zijn. Trots op de leerlingen, de medewerkers en op de samenwerking!

 

TCR taxi bedrijf failliet

De vervoerder van én voor onze leerlingen. We hebben vrij direct contact met de gemeente over hoe het geregeld gaat worden met het taxivervoer. De gemeenten doen hun best, maar kunnen nog niks met zekerheid zeggen. Punt is wel dat de gemeente verantwoordelijk is voor het vervoer en dus met een oplossing moet komen. Op het moment dat u deze nieuwsbrief leest, is er misschien wel meer duidelijkheid over het vervoer over na de voorjaarsvakantie. Als er meer informatie is, ontvangt u van de gemeente ook persoonlijk een sms.

 

Stakingsdagen op 30 en 31 januari:

Dat het voor jullie als ouders en verzorgers van onze leerlingen niet echt goed uit kwam op de stakingsdagen begrijpen we. Toch hebben we weinig wanklank gekregen van ouders en dat zien we als een steun in onze rug. Dank daarvoor. Verder hebben we veel positieve reacties gekregen van anderen die onze positieve benadering waardeerden. Dat het ons nu niet om geld of werkdruk ging, maar om het tekort aan leerkrachten. Ons vak is namelijk ook erg leuk en dat hebben we op grote papieren geschreven en die hangen nog in onze entreehal. Ook werden we als school in de PZC en op Omroep Zeeland genoemd.

Laten we hopen dat onze acties tot iets leiden en we niet meer hoeven te staken. Want ook wij willen dat liever niet.

 

Nieuwe naam school

Na de voorjaarsvakantie zullen we de box openen waarin nieuwe ideeën over namen voor ons gebouw zijn bedacht. We zijn benieuwd! Als u nog een naam weet, schroom niet, het kan nog ingeleverd worden tot in de week van 2 maart. De commissie die er over gaat zal pas op 9 maart de box openen.

 

Osteopathie

Binnenkort zal er gesproken worden met de osteopaten van de praktijk van René Zweedijk, die al jaren kosteloos osteopathie aan kinderen geeft. Echter het aantal ouders dat met hun kind gebruik maakt van de osteopathie is gedaald. Het aantal ouders dat op het laatste moment afzegt is toegenomen. Ouders of verzorgers moeten aanwezig zijn en dat is dus een voorwaarde. Daarom gaan we in gesprek als school met de osteopaten. Want het zou zonde zijn dat het moest stoppen om die reden. U hoort snel meer.

 

Schoolfotograaf

De schoolfotograaf zal dit schooljaar op 7 april foto’s komen maken op school. Meer informatie volgt in de nieuwsbrief van maart.

 

Kinderkunstweek

Samen met de Deltaschool doen we mee met de Kinderkunstweek (KKW). Die start in sommige klassen al op 3 maart. Het thema is: Binnenstebuiten, het huis in de Kunst! We gaan hier met alle kinderen over werken en proberen een mooie tentoonstelling te houden met een ware Kunstveiling.

De tentoonstelling en de veiling vinden plaats op donderdag 19 maart tussen 18.00 en 20.00 uur in ons gebouw. Noteert u de datum en de tijd alvast in uw agenda? Iedereen is dan welkom!

 

In de bijlage vindt u ook nog een flyer over de kinderkunstweek.

"Leer Slimmer Leren"

 Na de voorjaarsvakantie zal het project studievaardigheden en huiswerkbegeleiding voor de leerlingen uit groep 7 en 8 van start gaan. AMEC (instituut voor huiswerkbegeleiding) en Tweern gaan dit project samen vorm geven en hier zijn we erg trots op. Juist omdat de laatste jaren er vanuit de leerlingen, ouders en leerkrachten steeds meer hulpvragen komen over het maken en begeleiden van huiswerk. Ouders/verzorgers van de betreffende leerlingen ontvangen hierover meer informatie in een apart schrijven.

 

De Tweern krijgt Kinderzwerfboekstation

Bij de hoofdingang van De Tweern zal na de voorjaarsvakantie een Zwerfboekenstation komen te staan. In deze boekenkast staan boeken die kinderen thuis mogen lezen en als het uit is mogen ze het boek in dezelfde kast weer terug zetten, maar.. het boek mag ook in een ander zwerfboekstation worden teruggezet. De zwerfboeken zijn namelijk van alle kinderen! Je vindt de stations op verschillende plekken in Goes. Op de website www.kinderzwerfboek.nl kunt u lezen waar nog meer stations te vinden zijn.

Zwerfboeken zijn te herkennen aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode… Met die code kan de zwerftocht van het boek gevolgd worden. Steeds als deze code ingevuld wordt op de website, krijgt u een mailtje en weet u waar het boek is. Wie weet komt een boek uiteindelijk wel helemaal in Leeuwarden terecht! 

Maar.. voordat het zover is hebben we nog een aantal boeken nodig. De boeken moeten nog netjes zijn en niet al te gedateerd. Heeft u thuis nog kinderboeken staan die niet meer worden gelezen? Dan kunnen wij die goed gebruiken voor onze zwerfkast en mag u deze afgeven bij de administratie.

 

Agenda februari, maart, april

22 februari t/m 28 februari

voorjaarsvakantie

2 t/m 6 maart

oudergesprekken OP

9 maart

start nieuwe thema’s

11 t/m 20 maart

kinderkunstweek

donderdag 19 maart

afsluiting kinderkunstweek 18.00 / 20.00 uur

7 april  

schoolfotograaf

10 april

goede vrijdag – kinderen vrij

13 april

tweede paasdag – kinderen vrij

20 april               

start meivakantie