Nieuwsbrief juli 2018

NIEUWSBRIEF 6 juli 2018

  Aan onze leerlingen en de ouders/verzorgers,

 

Het schooljaar zit er weer op. Gisteren om 14.00 uur reden de taxi’s voor de laatste keer voor of kwam u uw kind ophalen en begon de vakantie.

Dit is tevens de laatste nieuwsbrief van het schooljaar.

 

Terugkijken op een schooljaar roept altijd allerlei herinneringen op en die zijn voor iedereen weer anders.

We horen bij de eerste regio van Nederland die met vakantie gaan.

Kinderen zijn moe en toe aan even niets hoeven en iets anders. Dat geldt ook voor ons als team. Herkent u dat ook als ouder/verzorger??

Of ziet u op tegen zo’n lange tijd dat uw kind niet dagelijks naar school gaat?

Hopelijk kunt u als ouder/verzorger ook terugkijken op een zo goed mogelijk schooljaar

voor uw zoon of dochter. Voor sommigen was dit het eerste jaar op De Tweern. Veel

veranderingen, zoals vervoer en lange schooldagen en voor velen soms ver van huis.

Toch hopen we dat er een hoop goede dingen voor in de plaats zijn gekomen en dat uw zoon of dochter een passende ontwikkeling doormaakt of doorgemaakt heeft op onze school.

Want daar is de plaatsing van uw kind op De Tweern uiteraard voor bedoeld.

Alle teamleden hebben daar erg hun best voor gedaan en de goede samenwerking met u als ouders en verzorgers werkt altijd in het voordeel van de leerlingen.

 

We zwaaiden deze week al onze schoolverlaters uit.

Het zijn er zo’n 45, die na de vakantie het Voortgezet Onderwijs binnen stromen of naar een andere S(B)O school gaan. We wensen alle schoolverlaters langs deze weg alvast heel veel succes toe op hun nieuwe school.

 

We willen op deze plaats onze actieve ouderraad en medezeggenschapsraad danken voor alle steun en hulp!!

 

En dan is er de zomervakantie. Welverdiend dat is zeker. Kinderen hebben het nodig

om voor langere tijd zich op andere dingen te kunnen richten. Of u nu wel of niet op

vakantie gaat doet daar niets aan af. Een dagje uit, bij familie logeren of wat meer

aandacht van de ouder of verzorger of familie, doet al heel veel. Kinderen een vakantiegevoel geven, kan ook als u niet weg gaat!!

We bedanken u voor alle inzet en het vertrouwen en wensen u allemaal een heel prettige, hopelijk zonnige vakantietijd toe.

 

We verwachten de leerlingen weer op maandag 20 augustus 2018 op school terug.

 

Namens het schoolteam,

Theo Quaak, directeur

 

Wijzigingen volgend schooljaar…

Komend jaar zijn er nogal wat personele veranderingen bij ons op school. U kunt de functies en namen ook allemaal in de schoolgids vinden die u per mail ontvangt. Ons team neemt met ongeveer 5 fulltime banen toe, van 30 naar 35 fte! Dat betekent nogal veel.

Echter, naast dat er collega’s bij komen, gaat juf Kitty ons verlaten en zal Juf Henrika i.v.m. persoonlijke omstandigheden het werk neer  moeten leggen.

Logopediste Fleur de Klerk, werkzaam voor de praktijk van Hilde Aarts binnen ons gebouw, gaat de praktijk en ons dus ook verlaten. Zij gaat haar werk bij Kentalis uitbreiden.

Onderwijsassistent Xynthia Arkenbosch stopt en gaat na een tijdje verder studeren. Maar ook tal van stagiaires die ons super hebben geholpen met alles binnen de school gaan elders hun loopbaan vervolgen.

We verwelkomen als leerkrachten:

  • Juf Anouk Robër die in groep O1b aan de slag gaat. Zij is beginnend leerkracht en geeft ons een goede indruk van hoe ze met jonge kinderen omgaat.
  • Juf Antoinette de Dreu die in de groepen OS en  O1a elk één dag gaat, zij is al een ervaren leerkracht in onderbouwgroepen op Walcheren. De OS groep is een nieuwe groep voor kleuters die extra begeleiding nodig hebben en is te vinden naast de hal van het Observatiecentrum.
  • Juf  Marjolein Nieuwenhuis, die in O2 gaat lesgeven voor 3 dagen, heeft goede ervaring als SBO leerkracht in den lande. Ook werkte ze bij het TEC (Taal expertisecentrum) te Middelburg
  • Lisette de Roo met soortgelijke ervaring zal de overige 2 dagen gaan verzorgen in O2.
  • Juf Janneke Wamelink gaat in de nieuwe M groep (jongere leerlingen) aan de slag. Ze heeft ervaring met soortgelijke leerlingen bij ons op school, maar dan in Middelburg.

 

En verder zijn we blij dat meester Léon, juf Kjerra en juf Winnie ons team blijven versterken komend jaar en niet te vergeten al onze verdere leerkrachten en overige teamleden die al jaren bij ons werken en nog steeds hun uiterste best doen voor onze leerlingen. Want we blijven het zeggen: lesgeven, begeleiden of ondersteunen van onze leerlingen is een vorm van Topsport!!

De volgende onderwijsassistenten blijven gelukkig ook komend jaar binnen ons team: De juffen Kim, Tirza, Monica, Coranne zijn allemaal afgelopen jaar bij ons gekomen en gaan dus ook komend schooljaar door. Ook wordt de formatie van juf Stefanie Mesu, juf Heleen Brand (gedragsdeskundigen) en die van juf Herma (vakleerkracht gym) uitgebreid

Naast al deze harde werkers zijn er nog 2: Abigail Hermans en Dennis Maat. Ook zij blijven de administratie en het conciërge werk ondersteunen

 

App van de maand ‘Vakantiebieb’…

Ook dit jaar is hij weer beschikbaar. De ‘vakantieBieb-app’ Ook leuk voor volwassenen en als het nog geen vakantie is.

 

Kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, kunnen maar liefst 1 à 2 AVI‐niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek.

Lezen in de zomervakantie is belangrijk voor uw kind en dat kan ook heel goed digitaal met de VakantieBieb‐app van de Bibliotheek. In de VakantieBieb‐app is onder andere een selectie van digitale kinderboeken (e‐books) opgenomen. Het enige dat u hoeft te doen, is de app op uw tablet of smartphone te zetten en de e‐books te downloaden.

Doet u dat voor vertrek want één keer gedownload betekent dat u geen internet meer nodig heeft.

Laat de zomer maar komen! De nieuwste versie van de VakantieBieb is nu beschikbaar in de App Store of Google Play Store, maar u kunt nu alvast een kijkje nemen op www.vakantiebieb.nl.

 

Musical van de leerlingen van de BBS

 

Afgelopen maandag hebben de leerlingen van de BBS hun eindmusical opgevoerd. Dit was een daverend succes. Na afloop van de musical was er nog gelegenheid voor alle aanwezigen om koffie en thee te drinken op het schoolplein. Dit werd een gezellige afsluiting waar er nog even een gelegenheid was om het jaar af te sluiten met ouders en leerkrachten.

Op woensdag hebben de leerlingen van de BBS van een heerlijke lunch genoten waarna om 12.30 uur het grote moment daar was: de leerlingen “sprongen letterlijk de school uit”. Het was een moment waar de kinderen naar uit hadden gezien. Zij werden door de andere kinderen aangemoedigd en toegejuicht. Het was geweldig om te zien dat er zoveel ouders en andere belangstellenden, kinderen en collega’s het moment meebeleefden.

 

Agenda juli & augustus 2018…

vrijdag  6 juli  Studiedag, alle leerlingen vrij
maandag 9 juli   Begin zomervakantie
maandag 20 augustus Eerste schooldag schooljaar 2018-12019


Op de volgende bladzijde staan allerlei belangrijke data voor volgend schooljaar. Graag ook speciale aandacht voor de informatiemiddagen. Tijdens deze middagen krijgt u als ouder belangrijke informatie van de leerkrachten over het komende schooljaar.


BELANGRIJKE DATA

schooljaar 2018-2019

 

De eerste schooldag is op maandag 20 augustus 2018.

 

VAKANTIEROOSTER VOOR DE KINDEREN

Studiedag

vrijdag 14 september 2018

Herfstvakantie  

vrijdag 12 oktober t/m vrijdag 19 oktober 2018

Studiedagen

donderdag 15 november en vrijdag 16 november 2018

Kerstvakantie  

maandag 24 december 2018  t/m vrijdag 4 januari 2019

Studiedag

maandag 11 februari 2019

Voorjaarsvakantie 

donderdag 28 februari t/m vrijdag 8 maart 2019

Studiedag

vrijdag 5 april 2019

Paas+ meivakantie

vrijdag 19 april t/m vrijdag 3 mei 2019

Hemelvaart

maandag 27 mei t/m vrijdag 31 mei 2019

Pinksteren  

maandag 10 juni 2019

Zomervakantie 

vrijdag 5 juli t/m vrijdag 16 augustus 2019

 

Het schooljaar 2019-2020 start op maandag 19 augustus 2019.

 

INFORMATIEMIDDAG

B7a + B7b

woensdag 22 augustus

12:45-14:00

BBS

donderdag 23 augustus

12:45-14:00

B6 + B67

maandag 27 augustus

12:45-14:00

M1 + M2

dinsdag 28 augustus

13:15-14:00***

O3 t/m O5

woensdag 29 augustus

12:45-14:00

OS, O1a t/m O2

donderdag 30 augustus

12:45-14:00

 

KAMPROOSTER VOOR DE KINDEREN

B7a + B7b

woensdag 29 augustus  t/m vrijdag 31 augustus

O45 + O5

dinsdag 4 september t/m woensdag 5 september

B6 + B67

woensdag 5 september  t/m vrijdag 7 september