Nieuwsbrief juli 2021

Beste ouder(s)/verzorger(s), 

 

De laatste nieuwsbrief van het jaar alweer. Hij staat vol nieuws over afgelopen en komend jaar. We wensen u veel leesplezier. 

 

Team De Tweern


Personele veranderingen komend schooljaar 

Op de Tweern werken heel veel mensen. Het is dan ook niet gek dat er regelmatig eens iemand vertrekt. Zij gaan op weg naar een nieuwe uitdaging of genieten van een welverdiend pensioen. Hoe jammer we het ook vinden, dat is de realiteit. 

En dus is dit ook dit jaar het geval. Gelukkig hebben we op dit moment wel alle opengevallen plaatsen weer in kunnen vullen, maar we merken wel dat dit steeds lastiger wordt. 

Zo hebben we op dit moment nog niet voor alle dagen een vervanger stand-by staan. Iets wat wel heel graag willen, want het komt helaas toch regelmatig voor dat er een juf/meester ziek is.  

 

Wie gaan ons verlaten? 

- juf Sylvia: Zij gaat aan de slag als ambulant begeleider bij Kind op 1. 

- juf Christianne: Zij gaat aan de slag als groepsleerkracht in Kapelle. 

- Juf Therese: Zij gaat met pensioen. 

 

- Juf Leandra gaat ons niet verlaten, maar wel verder op De Deltaschool. 

- Juf Mariëlle stopt op De Tweern, maar blijft wel binnen ons Kindcentrum op de BSO werken. 

- Juf Amanda en juf Sabine starten met hun zwangerschapsverlof. Hen zien we na de kerstvakantie weer terug op school. Juf Anouk komt na de zomer nog heel even en gaat dan ook met zwangerschapsverlof.  

- Juf Renske is al aan het genieten van haar verlof en hoopt rond de herfst weer terug te keren op school. 

 

Wie komen ons dan versterken? 

in O1/2: juf Corrie 

in O2: juf Gerda 

- in B4/5: Juf Linda (voor een aantal al bekend vanwege invalwerk dit jaar) 

- in B5/6: juf Marleen 

- in B6/7: juf Angelita 

- in M4/5: juf Fleur (zij heeft afgelopen jaar bij ons haar LIO-stage gelopen) 

- in BBS2: juf Margot 

in O4a en O4b: meester Stan als onderwijsassistent (Hij heeft het afgelopen jaar stage bij ons gelopen) 

 

Heel veel nieuwe gezichten dus. Via de aparte nieuwsbrieven van de groepen zullen zij zich aan u voorstellen. We wensen iedereen in ieder geval een mooie tijd toe op onze school. 

Uiteraard willen we alle collega’s die ons gaan verlaten heel veel succes, plezier en geluk wensen in de toekomst! We danken hen allemaal voor al het vele werk wat ze op De Tweern hebben verzet. 


Opening Kindcentrum 

U heeft het vast al eens gehoord. Al jaren zijn we de samenwerking met de Deltaschool, maar ook met andere partners zoals KibeoJuvent en nog vele anderen aan het versterken. We zijn zover dat we kunnen spreken van een echt Kindcentrum. Daarom gaan we na de vakantie ons gebouw een nieuwe naam geven. Op de achtergrond blijft De Tweern zeker bestaan, maar naar buiten willen we ons gaan profileren als:  kindcentrum De …  

De opening hiervan staat gepland op donderdag 23 september. Hoe we dat precies gaan doen, verklappen we nu nog niet, maar het belooft een mooie dag voor alle kinderen van het Kindcentrum te gaan worden. 


Nogmaals vakantierooster 

De eerste schooldag is op maandag 6 september 2021. 

Studiedag 

Maandag 27 september 2021 

Herfstvakantie   

Vrijdag 22 oktober t/m vrijdag 29 oktober 2021 

Studiedag 

Vrijdag 26 november 2021 

Kerstvakantie  

Maandag 27 december 2021  t/m maandag 10 januari 2022 

Studiedagen 

Donderdag 10 februari en vrijdag 11 februari 2022 

Voorjaarsvakantie  

Maandag 28 februari t/m vrijdag 4 maart 2022 

Paasvakantie  

Donderdag 14 april t/m maandag 18 april 2022 

Meivakantie 

Maandag 25 april t/m vrijdag 6 mei 2022 

Hemelvaart 

Donderdag 26 mei en vrijdag 27 mei 2022 

Pinksteren   

Maandag 6 juni en dinsdag 7 juni 2022 

Zomervakantie  

Donderdag 21 juli t/m vrijdag 2 september 2022 

* op vrijdag 24 december en vrijdag 25 februari zijn de kinderen om 12:00u vrij. De taxibussen rijden dan ook op vrijdag om 12:00uur. 

 

Het schooljaar 2022-2023 start op maandag 5 september 2022 


Coronaregels, wat houden we in stand en waarom? 

Tot in de laatste week heeft Corona ons erg bezig gehouden. En de verwachting is dat het ook volgend jaar nog wel van invloed zal zijn op onze school. Naast alle ‘vervelende dingen’ heeft het toch ook wel een aantal verbeteringen opgeleverd.  

Zo willen we het naar binnen gaan tussen 8.15 uur en 8.30 uur in stand houden. Dit heeft zoveel rust opgeleverd. Hierdoor start de dag goed en kunnen kinderen direct geconcentreerd aan de slag.  

Dus ook volgend jaar gaat het plein om 8.15 uur voor de kinderen open. Van daaruit gaan ze zelfstandig of onder begeleiding van een juf of meester naar hun eigen klas.  

 

Het spelen in de pauzes blijft ook hetzelfde. We spelen niet meer met 5 of 6 groepen tegelijk buiten, maar slechts met 2 of 3 groepen tegelijk op een plein. 

Ten slotte willen we ook het naar huis gaan op dezelfde wijze blijven organiseren. Ook dit heeft heel veel rust gebracht. Dus taxichauffeurs op een vaste plaatst op het plein. Ouders/verzorgers bij de verschillende hekken en op het achterplein. Uiteraard hoort u direct na de vakantie hoe het allemaal geregeld is voor de klas van uw zoon of dochter. 

 

Bovenal hopen we dat Corona ons volgend schooljaar minder gaat bezighouden.

 

Parro nieuws 

We zijn intussen goed op weg om alle ouders via Parro te kunnen bereiken. Afgelopen schooljaar hebben we met ons team aan gewerkt om goed uit de voeten te kunnen met de app. We zijn er erg enthousiast over en gaan met deze app zeker ook verder. Volgend schooljaar zal de nieuwe groep van uw zoon of dochter vanzelf bij het tabblad ‘groepen’ erbij komen te staan en zullen de nieuwtjes daar met u gedeeld worden. De weekbrief/weekverslag die u gewend was op de vrijdag via de mail te ontvangen, komt te vervallen. Mocht u met de ingang van het nieuwe schooljaar toch problemen met de app ondervinden, dan kunt u bellen met de helpdesk van Parro op 0570-572290 (8.30-12.30 uur). 

Wij wensen u namens het hele team een goede vakantie toe. Blijf gezond en tot maandag 6 september!