Nieuwsbrief mei 2018

NIEUWSBRIEF 31 mei 2018

 

Aan onze leerlingen en de ouders/verzorgers,

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van mei 2018.

 

Vakantierooster 2018-2019

Een overzicht van de vakantiedagen, studiedagen en lesvrije dagen van het schooljaar 2018-2019 is bijgevoegd bij deze nieuwsbrief.

 

AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)

Ook onze school dient te voldoen aan de nieuwe Europese Privacy wet die op 25 mei jl. is ingegaan. Dat betekent dat we u nog vaker dan u al gewend was toestemming vragen voor het doorsturen van informatie over uw kind als dit nodig zou zijn, naar instanties buiten de school. Ook houdt het in dat we heel voorzichtig zullen omgaan met het plaatsen van foto’s op onze website of bij het ophangen in de school. We vragen nu al aan u bij het intakegesprek, als u uw kind aanmeldt bij ons,  om een handtekening voor toestemming voor veel van dit soort zaken, maar er zullen vast nog zaken zijn die we nog beter moeten aanpassen.

 

Verkeersexamen…

Op dinsdag 29 mei hebben alle schoolverlaters meegedaan aan het praktisch verkeersexamen, georganiseerd door de gemeente Goes. Iedereen heeft enorm zijn best gedaan. Het is nu nog even wachten op de uitslag. Via deze nieuwsbrief willen we alle hulpouders nogmaals hartelijk bedanken.

 

Ouderraad en Medezeggenschapraad

We komen nog terug op het verantwoorden van de activiteiten van de OR en MR van het afgelopen schooljaar. Een algemene ouderavond beleggen gaat in de komende weken niet lukken dus zullen we dat voor het nieuwe jaar gaan inplannen

 

Maandag 2 juli Musical BBS

Op maandag 2 juli is de uitvoering van de Musical Vermist door de Schoolverlaters. De ouders/verzorgers/familie/ kennissen van de leerlingen van de BBS zijn welkom vanaf 18.40 uur. De uitvoering start om 19.00 uur. Na afloop van de musical is er op het schoolplein koffie, thee of limonade. De kinderen zijn op dit moment keihard aan het oefenen om de uitvoering tot een groot succes te maken.

 

Ontwikkelingen komend schooljaar

Dit jaar zijn we gestart met een groep, we noemen die de M groep, voor kinderen die andere onderwijsbehoeften hebben dan de meeste kinderen bij ons op school.  In deze huidige groep zitten kinderen met grote verschillen in leeftijd en in wat ze aankunnen op leergebied.

Het samenwerkingsverband heeft ons gevraagd om een tweede M groep te starten. Eén voor kinderen in de leeftijd van groep 3 t/m 5 en één voor de groepen 6 t/m 8, zodat de verschillen niet meer zo groot zijn.

Ook starten we komend jaar met nog een extra (kleuter)groep, die bedoeld is voor kinderen die veel structuur nodig hebben.

Ons gebouw zit dan erg vol, ook omdat de 2 Odyzee-groepen nog een jaar blijven.

Al deze ontwikkelingen zorgen er voor dat er nogal wat groepen zullen verhuizen in het gebouw.

 

Herhaling Oproep Sparkels

Workshop na schooltijd!

Toffe workshops, na schooltijd.

Workshop knutselen

Wanneer:  maandag 11 juni

Hoe laat:  14.00 -15.15 uur

Waar: Aula

Voor wie: alle groepen

Aantal: 14

Kosten:  € 2,50 (online inschrijven)

Aanmelden www.sparkels.nl

Wat gaan we doen?

De workshop knutselen zegt het eigenlijk al! Vandaag gaan we creatief aan de slag! We gaan een pennenbakje of fotolijstje maken. Aan het einde van de les heb je een zelfontworpen en uniek kunstwerk om mee naar huis te nemen.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op via inschrijvingensparkels@kibeo.nl of met Anette de Coninck.


Agenda juni en juli 2018…

wo 6 juni t/m vr 8 juni Schoolkamp B8/BBS
maandag 11 juni 
Lesvrij, leerlingen vrij, personeel wel werkzaam
dinsdag 12 juni 
Studiedag, alle leerlingen vrij
wo 13 juni t/m vr 15 juni Schoolkamp M-groep
maandag 2 juli 
Uitvoering Musical BBS
di 3 juli en wo 4 juli Kamp O1,2,3
woensdag 4 juli BBS leerlingen “Springen de school uit” om 12.30u
vrijdag 6 juli  Studiedag, alle leerlingen vrij
maandag 9 juli  Begin zomervakantie
maandag 20 augustus  Eerste schooldag schooljaar 2018-2019