Nieuwsbrief november 2021

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Hierbij ontvangt u onze maandelijkse nieuwsbrief. Op dit moment speelt Corona weer een grote rol in ons leven. Ook op de scholen ontkomen we er niet aan. We hebben met bewondering afgelopen maandag naar de kinderen van de bovenbouw gekeken. Alsof het al jaren zo gaat, kwamen zij met mondkapje op naar binnen. We beseffen heel goed dat deze maatregel ook weer gemengde gevoelen oplevert, maar dan is het fijn om te zien hoe de kinderen er mee omgaan. Op de scholen proberen we zoveel mogelijk de kinderen een ontspannen tijd te laten hebben. Vandaag vieren we het Sinterklaasfeest en de komende tijd staat in het teken van Kerst. Hoe we dat gaan vieren leest u verderop in deze nieuwsbrief.

Team De Marel

 

Sinterklaas en de Pieten op De Marel!

Vandaag kwam Sinterklaas bij ons in het kindcentrum. De aula was prachtig versierd met zelfgemaakte versieringen. Daar zijn de groepen druk mee geweest. Door middel van een filmpje konden alle kinderen meekijken hoe Sinterklaas vanmorgen bij ons arriveerde. Hij was even zijn Pieten kwijt geraakt, maar gelukkig kwam alles goed en heeft Sinterklaas de jongste groepen op een afstandje kunnen ontvangen.

 

Lekkers

Tijdens de onthulling van de naam en logo van ons kindcentrum hebben we veel leuke cadeautjes gekregen. Op de foto, het cadeau van onze vorige directeur, Theo Quaak. De chocolade MAREL is deze week met smaak opgegeten door het team en het was heerlijk.

 

Kerst op de Marel

De komende weken zullen op De Marel in het teken van de Kerst staan. Helaas kunnen we geen grootse kerstmarkt organiseren, maar we hebben wel iets leuks voor de kinderen in gedachten. Daarnaast willen we in deze kerstperiode ook aandacht vragen voor een goed doel. In het bijzonder dit jaar voor stichting: “Het vergeten Kind”. Zij zetten zich in voor kinderen waar het thuis niet goed gaat. D.m.v. een sponsoractie hopen we hen een hart onder de riem te steken. Volgende week informeren we u hier verder over en vertellen we ook wat allemaal precies gaan doen.

 

Schoolvakanties plannen, hoe werkt dat?

Hierbij ontvangt u het vakantierooster voor schooljaar 2022-2023. Dit Zeeuwse vakantierooster is vastgesteld om te voorkomen dat de scholen veel verschillende vakanties plannen. Eind mei 2022 vullen we dit aan met de overige vakantiedagen en de studiedagen, welke door de MR van de Deltaschool en De Tweern worden goedgekeurd. Zodra alle data bekend zijn, laten we dit u weer weten via de nieuwsbrief. Hieronder een overzicht van alle vakanties zonder de aanvullingen: ZOMERVAKANTIE 2022: maandag 25 juli t/m vrijdag 2 september

HERFSTVAKANTIE 2022: maandag 24 oktober t/m vrijdag 28 oktober

KERSTVAKANTIE 2022: maandag 26 december t/m vrijdag 6 januari

VOORJAARSVAKANTIE 2023: maandag 20 februari t/m vrijdag 24 februari

PAASVAKANTIE 2023: vrijdag 7 april t/m maandag 10 april

MEIVAKANTIE 2023: maandag 24 april t/m vrijdag 5 mei

HEMELVAARTVAKANTIE 2023: donderdag 18 mei t/m vrijdag 19 mei

PINKSTERVAKANTIE 2023: maandag 29 mei

ZOMERVAKANTIE 2023: maandag 17 juli t/m vrijdag 25 augustus

 

Bedankt!

De Tweern kwam in september in actie voor spelen! We hebben maar liefst € 1.827,00 opgehaald! De helft van de opbrengst is voor onze school. Met de andere helft worden de projecten van Jantje Beton ondersteunt. Met speciale aandacht voor kinderen in kwetsbare speelposities. Iedereen die loten heeft verkocht en iedereen die heeft geholpen: super bedankt

 

Agenda

• Woensdag 22 december – kerstactiviteit op het Kindcentrum onder schooltijd

• Vrijdag 24 december Kerstontbijt. Alle leerlingen vrij vanaf 12:00u

• Zaterdag 25 december t/m zondag 9 januari – Kerstvakantie

• Maandag 10 januari – studiedag, alle kinderen lesvrij