Nieuwsbrief oktober 2020

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

De herfstvakantie zit er weer op. We hopen dat iedereen ervan genoten heeft. Helaas bleek in de vakantie wel dat de zorgen rondom het Coronavirus nog niet aan het afnemen zijn. Er breekt wat dat betreft dan ook een spannende periode aan. Als team zullen we alles in het werk stellen om het onderwijs zo goed mogelijk te blijven verzorgen. Toch verwachten we wel dat het niet altijd zal lukken om alle groepen te bemensen en dat er wel eens een groep een dagje thuis moet blijven. We hopen dan op uw begrip. Verderop in deze nieuwsbrief kunt nog wat meer lezen over de aangescherpte afspraken v.w.b. het bezoeken van de school.

 

Voor de kinderen gaan we er in ieder geval alles aan doen om de dagen zo normaal mogelijk te laten verlopen. Samen zien we ook uit naar de leuke dingen die eraan gaan komen.

 

Team De Tweern


Gezocht: ouders/verzorgers die willen luizen pluizen

Een aantal jaar geleden hadden we op school een actieve club ouders/verzorgers die na iedere vakantie alle leerlingen van onze school op luizen controleerden. Helaas zijn er de laatste jaren steeds minder ouders, die hier even tijd voor kunnen/willen nemen. Hierdoor wordt het steeds lastiger om het goed te organiseren.

Met als gevolg dat kinderen nu langer rond blijven lopen met hoofdluis. Het risico dat deze leerling zorgt voor verspreiding wordt dan ook steeds groter.

Ondanks het feit dat we in een periode leven, waarin we maar weinig ouders/verzorgers in de school toe kunnen laten, willen we het luizen pluizen graag nieuw leven inblazen. Komt u ons helpen?

Als we een groepje ouders/verzorgers kunnen vinden die dit voor hun rekening wil nemen, is het slechts een paar uurtjes werk na iedere vakantie. U kunt zich opgeven door een mailtje te sturen naar de administratie en/of een berichtje naar de leerkracht te sturen.


Aangescherpte Corona-maatregelen

Voor de kinderen is er gelukkig niks veranderd, wel zijn er een aantal maatregelen om het bezoek aan de school van volwassenen zoveel mogelijk te ontmoedigen. Daar waar het kan zullen overleggen zoveel mogelijk digitaal plaats vinden. Mocht u als ouder/verzorger toch een keer op school moeten zijn, vragen we u om bij binnenkomst uw handen te ontsmetten en in de gangen een mondkapje te dragen. Zodra u op de plaats van bestemming in het gebouw bent aangekomen, kunt u het mondkapje weer afzetten. Alleen samen krijgen we Corona onder controle. 

 

Personeel

Deze week werkt juf Rianne voor het laatst bij ons op De Tweern. Per 1 november start zij samen met haar man een gezinshuis in Schore. Via deze weg willen we juf Rianne bedanken voor al die mooie jaren op De Tweern. Tevens wensen we haar heel veel succes en geluk met deze nieuwe uitdaging. Juf Linda Akguc zal vanaf volgende week het werk van juf Rianne gaan overnemen.

Op woensdag 21 oktober is juf Vera bevallen van een gezonde zoon. Zijn naam is Vince. We wensen juf Vera en haar man Ewout veel geluk toe met Vince.


Portfoliomappen

De kinderen en de leerkrachten verzamelen werk waar kinderen trots op kunnen zijn of waarbij ze hebben laten zien wat ze hebben geleerd. Nog niet alle portfoliomappen zijn terug op school. Denkt u eraan om deze zo gauw mogelijk mee te geven?

 

Portfolio-bespreking in november digitaal

In de week van 23 november worden de normaal gesproken de eerste oudergesprekken gevoerd. We kunnen u nu al meedelen dat deze gesprekken niet fysiek op school gevoerd gaan worden, maar zoveel mogelijk digitaal. Binnenkort krijgt u via de leerkracht meer informatie over de werkwijze hiervan.    


Nationaal schoolontbijt

Ook dit jaar zullen wij meedoen met het nationaal schoolontbijt op woensdag 4 november. Zoals we dat voorheen ook deden zullen we ervoor zorgen dat de kinderen voordat we gaan eten goed hun handen wassen. Het ontbijt bestaat uit gezonde producten. Er zitten bijvoorbeeld volkorenbroodjes in, maar ook 30+ kaas, eieren en komkommer. Allemaal voor een goede start van de dag.


Kinderboekenweek

We kijken met trots terug op een mooie Kinderboekenweek, waarin het thema ‘En toen...’ centraal stond in de hele school. Er is geleerd over Dino’s, ridders, maar ook hoe je een sepia schilderij kunt maken. De voorleeswedstrijden zijn in kleine groepen doorgegaan, omdat we leesmotivatie heel erg belangrijk vinden en de Kinderboekenweek draagt daar zeker aan bij.

 

Zwerfboeken

Zo is er tijdens de kinderboekenweek ook aandacht geweest voor de zwerfboekenkast die bij onze hoofdingang is opgericht. Alle groepen zijn bij een verhalenverteller van vroeger langs geweest die een boek uit de kast koos om een stukje uit voor te lezen. Dat boek mocht daarna met een kind mee naar huis om thuis lekker verder te lezen. Uit deze boekenkast mogen kinderen boeken ‘lenen’ die daarna weer teruggezet worden zodat andere kinderen die weer kunnen lezen. U herkent thuis het zwerfboek aan de sticker aan de voorkant en binnenin de kaft.


Agenda november en december 2020

  • Woensdag 4 november: nationaal schoolontbijt
  • In week 48 zullen de oudercontacten digitaal zijn, meer informatie hierover volgt
  • Vrijdag 4 december: Sinterklaasviering
  • Maandag 21 december t/m zondag 3 januari: kerstvakantie