Nieuwsbrief september 2019

NIEUWSBRIEF

27 september 2019

 

Aan onze leerlingen en de ouders/verzorgers,

In deze tweede nieuwsbrief staat  weer een heleboel informatie over het reilen en zeilen in de school. De leerlingen beginnen al aardig te wennen aan hun nieuwe groep of soms leerkracht. U hoort natuurlijk ook vanuit de media dat er veel te weinig leerkrachten zijn. Wij hebben onze formatie gelukkig precies rond weten te krijgen, maar wel houden we onze harten vast als er meerdere leerkrachten ziek zouden worden. Vervangingsleerkrachten zijn er nagenoeg niet. Wel hebben we voor enkele dagen in de week een paar teamleden die kunnen vervangen, maar of dat genoeg zal blijken te zijn.. Echter laten we van het positieve uit blijven gaan.

We wensen u veel leesplezier!


Stamkaart…

Via uw kind is afgelopen tijd de Stamkaart mee naar huis gegeven. Wij vragen u om deze goed na te lezen en ontbrekende gegevens in en aan te vullen. Zo kunnen wij onze administratie weer kloppend maken. Graag alles in dezelfde envelop mee terug geven naar school voor 15 oktober.


Jassen aan…

We hebben allemaal heel lang kunnen genieten van mooi weer maar de herfst is weer begonnen. Door de veranderde weersomstandigheden, verwachten we dat kinderen weer met een jas aan naar school komen.

Vanaf 1 oktober gaan we ervan uit dat alle leerlingen met een jas aan op school komen, zodat ze in de pauzes met een jas aan naar buiten kunnen.


Schoenen aan in de school…

Omdat we erg veel nieuwe leerlingen hebben, zullen we zo nu en dan een schoolregel in de nieuwsbrief centraal stellen. In de vorige nieuwsbrief hebben we het schoolzwemmen besproken. Deze keer gaat het over het dragen van schoenen in de school. Op De Tweern is de regel dat kinderen bij het binnenkomen van de school hun schoenen uit doen. Deze regel is er niet zomaar. Er is wetenschappelijk bewezen dat dit beter is voor de concentratie, de motoriek, het benadert de huiselijke sfeer én natuurlijk blijft de school schoner. Sommige kinderen dragen steunzolen die ze verplicht een hele dag moeten dragen. Op advies van onze schoolarts (GGD) vragen we altijd naar een verklaring omdat er ook veel kinderen zijn met steunzolen die ze juist NIET de hele dag moeten dragen. Van de meeste kinderen hebben we een medische verklaring van de (huis)arts of orthopeed, waarin staat dat ze hun schoenen verplicht een hele dag moeten dragen i.v.m. de bevordering van de voetstand e.d. Wij hebben als school zo'n verklaring nodig waaruit dat blijkt. Wanneer er van uw kind nog geen verklaring op school aanwezig is, is ons verzoek: of u alsnog een verklaring aan de leerkracht kunt afgeven, zodat uw kind de hele schooldag de schoenen aan kan houden.

 

Nog een schoenen verzoek…

Graag ook even extra aandacht voor het meegeven/meenemen van gymspullen op de gym dag(en). GYMKLEDING, GYMSCHOENEN, HANDDOEK (om te douchen na de les) ZIJN VERPLICHT. We zien nog veel kinderen op blote voeten gymmen. Op blote voeten gymmen is niet wenselijk vanwege de grotere kans op voet- en enkelblessures. Controleer ook even of de gymschoenen niet te klein zijn geworden.


Portfolio’s weer mee terug naar school…

De kinderen hebben allemaal een map waar werk in verzameld wordt waar ze trots op zijn. Binnenkort komt dat allemaal samen in het portfolio. Voor nieuwe leerlingen wordt uiteraard een nieuwe map verzorgd, maar mocht u de map nog thuis hebben dan verzoeken wij u deze map weer mee terug naar school te nemen/geven.

 

Kinderboekenweek 2019…

De kinderboekenweek start op woensdag

2 oktober en duurt tot vrijdag 11 oktober.

De Kinderboekenweek start op woensdag 2 oktober en duurt tot vrijdag 11 oktober. Het thema is: Reis mee! Er worden allerlei activiteiten in de klassen georganiseerd.

Als u tijdens de Kinderboekenweek minimaal 10 euro besteed bij de boekhandel krijgt u het kinderboekenweekgeschenk cadeau. Ook in de bibliotheek is het extra gezellig gemaakt en zijn er al van activiteiten in oktober. https://www.bibliotheekoosterschelde.nl/nieuws/reis-mee-met-de-kinderboekenweek-in-de-bibliotheek-.html

Bekijk hier de officiële videoclip van de kinderboekenweek : https://youtu.be/Agy0kqdMBDE

Bekijk de officiële vid

 

Sparen voor de schoolbieb bij Bruna ….

Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna de actie: ‘Sparen voor je schoolbieb’. Wij willen graag het (voor)lezen van kinderboeken stimuleren en zouden het leuk vinden om samen met u en de kinderen onze schoolbibliotheek uit te breiden met de nieuwste, spannendste en leukste kinderboeken! Hoe meer ouders er meedoen, hoe meer boeken we kunnen uitzoeken!

Hoe werkt de Schoolbieb-actie?

  • U koopt van 2 t/m 13 oktober 2019 één (of meerdere) kinderboek(en) bij uw lokale Bruna winkel en levert de kassabon vóór 15 november 2019 in op school.
  • Wij leveren de kassabonnen in bij een Bruna winkel.
  • Bruna telt de kassabonbedragen na inlevering bij elkaar op we ontvangen een waardebon.
  • We mogen t/m 15 december 2019 voor 20% van het totale kassabonbedrag nieuwe leesboeken uitzoeken in een Bruna-winkel.

Wij hopen dat u samen met de kinderen meedoet, want leesplezier creëren we samen! Kijk voor de actievoorwaarden op bruna.nl/schoolbieb.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons of een Bruna winkel op.

 

Kennismakingskampen…

De schoolkampen zijn weer achter de rug en ze zijn heel goed en gezellig verlopen. De kinderen hebben genoten en hebben op speelse wijze elkaar weer wat beter leren kennen. Foto’s van alle kampen kunt u vinden op onze website.

 

Juffen- en meesternieuws…

Er zijn een aantal nieuwe collega’s dit schooljaar gestart en onlangs zijn er twee onderwijsassistenten die komen vervangen en/of stagelopen. In M3 is dat Petra Rijnberg en in O4 is dat Willy Dekker.

 

Vraag van de remedial teachers…

Komende tijd worden weer alle handelingsplannen verstuurd van de kinderen die RT hebben. We hebben van u als ouder(s)/verzorger(s) antwoord terug nodig, zodat we weten dat u het in goede orde heeft ontvangen en gelezen. U kunt gewoon het mailtje beantwoorden.

 

Nieuws uit de MR…

Net voor de zomervakantie is er in de MR een vacature ontstaan voor een nieuw lid vanuit de ouders. Na een oproep in de nieuwsbrief is er een aanmelding gekomen. Mevrouw Koole (de moeder van Ilse uit groep B7) is bereid om deze taak te gaan vervullen. De MR bestaat uit de volgende personen:

Personeel:

Ouders:

Wim Voogdt (secretaris)

Judith Koole

Linda Bogaert

Leonie Dominicus

Léon Andeweg (voorzitter)                                 

Anneke Leeffers


Agenda oktober & november 2019…

2 oktober - 11 oktober

Kinderboekenweek

14 oktober - 20 oktober

Herfstvakantie

7 november

Nationaal Schoolontbijt

8 november

Lesvrij, leerlingen vrij, personeel wel werkzaam

16 november   

Landelijke intocht van Sinterklaas

Week 48 (25-29 nov)

Eerste oudergesprek